De laatste jaren zijn er veel mogelijkheden ontstaan op cosmetisch gebied. Zo zijn er allerlei injecties bedacht waarmee je de huid van je gezicht een betere look kan geven. Ook zijn er andere zaken ontwikkeld, zoals een ooglidcorrectie. Dit is bijzonder handig als je hangende oogleden hebt, want daarmee kun je corrigeren. In deze blog nemen we deze laatste behandeling met je door. Lees snel verder en kijk of het iets voor je is.

Ooglidcorrectie

Om hangende oogleden te corrigeren heb je een ooglidcorrectie nodig. Dit kan gaan om het bovenste ooglid maar ook om het onderste. Er is een verschil aan te geven tussen de twee correcties:

  • Het bovenste ooglid. De correctie van het bovenste ooglid wordt in vele gevallen vergoed door de zorgverzekering. Het moet dan wel zo zijn, dat je ooglid halverwege de pupil hangt, dat is een best eind en heel veel mensen zullen daar nog niet zijn. Het kan dus best zijn dat je zelf een groot deel van de behandeling moet vergoeden. Natuurlijk is het altijd goed om hier eventjes contact met je zorgverzekeraar over op te nemen, zodat je weet hoe het in elkaar zit. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen: na een correctie kunt beter kijken en je hebt minder last van hoofdpijn die gerelateerd is aan een hangend ooglid. Je ogen zullen ook niet meer zo zwaar aanvoelen. 
  • Onderste ooglid. Een correctie van het onderste ooglid is meestal esthetisch gemotiveerd en er spelen over het algemeen geen medische redenen mee om deze behandeling te laten uitvoeren. Dit is een van de redenen waardoor een correctie van het onderste ooglid niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Dit komt dus geheel voor je eigen rekening. Wellicht kun je wel een extra verzekering af te sluiten voor deze correctie. Neem daarover ook contact op met je zorgverzekeraar.

De voordelen van een ooglidcorrectie

In deze tijd willen we allemaal jong en fris zijn. Maar als je de vijftig gepasseerd bent, dan zul je misschien wat minder citroentjes-fris ogen. Ouderdoms teken zijn in principe allemaal bij te werken, met een aantal cosmetische behandelingen, denk daarbij aan:

  • Fillers
  • Botox
  • Liquid facelifts

Stuk voor stuk cosmetische behandelingen waar je echt je voordeel mee kan doen. We wensen je veel succes met het uitdokteren van wat jij wil in jouw situatie. Spreek met vrienden, familie en experts over de behandelingen en kijk of je ze nodig hebt of niet. Onthoud  één ding goed: schoonheid zit van binnen, maar een lekkere opfrisbeurt met een paar cosmetische behandelingen heeft nog nooit iemand kwaad gedaan!

Pin It on Pinterest